• Als het vertrouwd én koud moet zijn!
  • Maatwerk installaties
  • Vakkundig advies
  • Veilig afrekenen
  • Vlotte levering
Home » Airconditioning

Airconditioning

 

Airconditioning is niet meer weg te denken in ons dagelijkse leven.

Waar het vroeger nog een luxe apparaat was, waarvan we alleen tijdens vakantie in een hotel of in het hogere segment auto's konden genieten, is het aantreffen van airco's tegenwoordig eerder regel dan uitzondering geworden.

 

De airconditioning systemen die het meest worden toegepast voor thuisgebruik of op kleinere bedrijfslocaties zijn split-unit systemen.

Voor grotere gebouwen en industriële toepassingen bestaan er ook nog andere systemen. Deze kunnen wij u ook aanbieden, maar vanwege het maatwerk dat hierbij aan de orde is, alleen op aanvraag.

 

Werking van een airconditioning

Een airconditioning is een zogenaamde warmte-wisselaar, die dankzij een circulerend koudemiddel in staat is om warmte op de ene locatie op te nemen en op een andere locatie af te geven.

Het systeem bestaat in hoofdzaak uit 2 losse onderdelen (units) waarvan er 1 buiten gemonteerd wordt en 1 in de te koelen ruimte. We spreken in dit geval van een single split-unit systeem.

In geval van meerdere te koelen ruimtes, bestaan er ook multi split-unit systemen. Er is dan nog steeds 1 buitendeel, maar hierop worden dan meerdere binnendelen aangesloten.

Het buiten- en binnendeel zijn met elkaar verbonden via een stroomkabel en 2 koelleidingen waardoor een koudemiddel (zogenaamd F-gas) wordt rondgepompt.

Hoe e.e.a. technisch verder werkt zullen wij u niet mee vermoeien, maar van belang is om te weten dat het koudemiddel in het systeem onder een strenge regelgeving ten aanzien van milieu-risico's valt.

Het is dan ook daarom dat alleen door de overheid gecertificeerde bedrijven en personen, die hiertoe een specifieke F-gassen opleiding hebben afgerond, koudemiddelhandelingen (dwz. aankoppelen koelleidingen en inbedrijfstellen) mogen verrichten aan koelsystemen.

Airco Serviceteam en onze monteurs beschikken vanzelfsprekend over alle benodigde certificaten.

 

 

Let op! De installatie van een airco systeem is aan strikte regels onderworpen. Lees hier meer over AircoEasy